Információk


ARRABONA PRINT – FSC MINŐSÍTÉS
2016. augusztus 31., 14:28

Az FSC Forest Stewardship Council (Felelős Erdőgazdálkodás Tanácsa) elősegíti a világon a felelős erdőgazdálkodást.

Részletek

ARRABONA PRINT – PARKPRESS
2016. augusztus 30., 14:30

Több lábon áll, nem volt érzékeny a válságra, növekszik, és kijutott az export piacokra. Ezek amondatok jellemzik ma az Arrabona Print nyomdaipari vállalkozást.

Részletek

NAPTÁRKATALÓGUS
2016. augusztus 29., 14:31

Az okostelefonok, táblagépek és a XXI. század összes technikai csodái mellett hisszük, hogy a mai kor emberének is szüksége van papír alapú naptár termékekre.

Részletek

ARRABONA PRINT – FSC MINŐSÍTÉS

2016. augusztus 31., 14:28

Az FSC Forest Stewardship Council (Felelős Erdőgazdálkodás Tanácsa) elősegíti a világon a felelős erdőgazdálkodást.

Az FSC Forest Stewardship Council (Felelős Erdőgazdálkodás Tanácsa) egy független, nem állami, nonprofit szervezet, amelyet azért alapítottak, hogy elősegítse a világon a felelős erdőgazdálkodást. 
Az FSC-t 1993-ban alapították, mert a világon jelentősen lecsökkentek az erdőterületek. Az utóbbi évtizedben az FSC széleskörű elismertséget szerzett. 
Az FSC egy tanúsítási rendszer, amely nemzetközileg elismert szabványokon alapul, védjeggyel rendelkezik és akkreditálási szolgáltatásokat biztosít olyan vállalatoknak, szervezeteknek és közösségeknek, amelyek érdekeltek a felelős erdőgazdálkodásban. 
Az FSC védjegy bemutatja a piaci szereplőknek, hogy a szervezet szociális és természetvédelmi szempontból felelős gazdálkodást folytat. 
Az FSC védjegy hiteles kapcsolatot nyújt a gyártók és az erdészeti termékek fogyasztói között. Lehetővé teszi a végfelhasználóknak és a vállalkozásoknak, hogy beszerzéseik során figyelembe vegyék a szociális és természetvédelmi szempontokat, mégis megfelelő üzleti hasznot hozzanak. 
Az FSC Chain of Custody (FSC Bizalmi Lánc) egy termék nyomon követési rendszer, amely az erdőtől - vagy visszanyert anyag esetén az újrafeldolgozás helyétől - a végfelhasználóig tart. Magába foglalja a beszállítói láncban az erdészeti alapanyag minden olyan feldolgozási, gyártási és elosztási fázisát, amikor annak tulajdonjoga megváltozik. Ehhez a szervezetnek egy hatékony irányítási rendszert kell bevezetnie és a megfelelő működést igazoltatni egy független tanúsító szervezet által. Így a szervezet jogosultságot szerez arra, hogy termékeit FSC védjeggyel értékesítse. A CoC rendszer kialakítása és bevezetése egy lehetőség a szervezetek számára, hogy bemutassák a vevőiknek a termékeikben levő anyagok eredetét. 
Aki FSC tanúsított termékeket akar gyártani vagy ilyenekkel kereskedni, és be akarja mutatni az ilyen irányú elkötelezettségét a vevőinek, akkor erre jóváhagyást kell nyernie. A jóváhagyást egy akkreditált tanúsító szervezet adhatja ki. A tanúsítvány 5 évig érvényes, ha a szervezet teljesíti a rendszeres felügyeleti auditok követelményeit. 
FSC CoC tanúsítást azok a szervezetek szerezhetnek, akik erdészeti alapanyagot tartalmazó terméket gyártanak. Ilyenek lehetnek a fa- és papíripari beszállítói láncban szereplő cégek, de a kozmetikai ipar is használ erdészeti alapanyagokat. 
Az FSC a világ több, mint 50 országában van jelen. Eddig a világon közel 15.000 FSC CoC tanúsítást adtak ki. 
Vissza az előző oldalra!
Print Invest Magyarország-H Zrt. - Arrabona Print - Magyar